jan
23

Egy friss, és nagyon jó hír a mai indexes főoldalról:

Visszaváltják a műanyag palackokat és a sörös dobozokat

 

 

Végre lesz valami motiváció azoknak is, akiket nem mozgatott meg a szelektív szemétgyűjtés, de tömegesen termelik a PET szemetet, no meg a söröket.

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervnyito.blog.hu/api/trackback/id/tr64898338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guli 2009.01.26. 08:44:26

Néhány hónappal ezelőtt gyakorlatilag megszüntettük a palackos termékek fogyasztását. Illetve, ha őszinte akarok lenni, minimalizáltuk azt.

A műanyagok használata és felhalmózódása nálunk elsősorban a vízfogyasztáshoz kapcsolódott, mivel csapvizet nem szívesen fogyasztunk.

A megoldás egyszerű, persze pénztárcafüggő az első körben, de a későbbiekben - kiszámítható módon - még pénzt is takaríthatunk meg azzal, ha víztisztító berendezést vásárolunk, vagy szereltetünk a konyhánkba.

Nekem nem tisztem megmondani, hogy melyik berendezés a jobb, de az bizonyos, hogy bármelyiket vesszük, az mindenképpen egészségesebb és tisztább vizet ad, mint ha azt a csapból közvetlenül fogyasztanánk.

A végeredmény:

- havi kb. 100 db palackos vizet nem veszünk meg
- főzni is tudunk a tisztított vízzel, ami ugye a korábbiakban a csaptól intéződött
- nem kell heti 1-2 alkalommal kocsival megközelíteni a boltot, hogy a több karton vizet hazacipeljük, ami ugye megint környezetszennyezési forrás
- és végül nem kell a felhalmozódott üveget elcipelni a szelektívbe, ill. nem kell kislakásunkat agyonterhelni a palackok gyűjtésével.

Mindezek ellenére - a sok rémhírrel szemben, mely szerint az ivóvizünk tele van ilyen, olyan, amolyan, rossz dolgokkal - elmondom, hogy Európa egyik legjobb minőségű vizét fogyasztja fővárosunk és környéke. Tehát, akkor sincs baj, ha egyszerűen csak beszűntetjük a palackos vizek fogyasztását otthonunkban.
süti beállítások módosítása