jan
13

Ma már bizonyosan nem kapja fel egy átlag magyar honfitársunk ezen cím olvasata után a fejét, hogy már megint milyen marhaságot kell megemésztenie.

Mert valóban létezik öltözködés, ruházkodás oly módon, hogy azzal a környezetünket is kímélni tudjuk.

 

 

Nos nem arról beszélek, hogy természetszerűleg érdemes nem a piacgazdaság és marketing erőszakossága miatt hülyére vásárolni magunkat, hiszen minden környezettudatos ember vigyáz a holmijára és tényleg csak annyi ruhaneműt vásárol, melyre valóban szüksége van, és talán csak néhány olyan luxust enged meg magának, ami a lelkét gyönyörgödteti inkább, mint hogy nagyon szüksége lenne rá.

Szóval nem erre a tényezőre szeretném felhívni a figyelmet, hanem arra, hogy ma már létezik bio termesztésből származó ruházati cikk, ami nem csak azért jó dolog, mert természetes alapanyagú ruhaneműt vásárolunk, ezáltal az egészségünkért is teszünk valamit, hanem az ún. biogazdálkodást is támogatjuk vele. Azt a bio állattartást és bio növénytermesztést, mely során nem használnak olyan anyagokat, amivel a környezetünket szennyezik, ill. kíméletes állattartásból nyerik a gyapjút, vagy kíméletes gyapottermesztést alkalmaznak.

Tehát a biogyapjú és biopamut termékek vásárlásakor "két legyet is üthetünk" egy csapásra. Én már hazánkban is találkoztam olyan üzlettel, ahol ilyen termékek is vásárolhatók, és őszintén szólva ugyanolyan hordható termékekből tudtam válogatni - nem mellékesen olcsóbban, vagy hasonló áron - mint a hagyományos ruhák.

A bejegyzés trackback címe:

https://konzervnyito.blog.hu/api/trackback/id/tr22875101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorenzaccio 2009.01.13. 16:00:19

Érdekes, amit írsz, mert amit én láttam, az nem volt se különösen szép, se különösen olcsó. Csak bio.

guli 2009.01.14. 08:43:07

Nekem van néhány pólóm, meg egy farmerom is. Az ára az üzletben kapható termékekhez képest egy picivel olcsóbb volt. Épp a napokban próbáltam fel egy tiszta pamut, tengerkék színű, kapucnis felsőjüket (kardigánjukat), ami most az árleszállítás alkalmával mindössze 4000 Ft-ra rúgott. Szerintem ez az ár teljességgel megfizethető.

Egyébként ez az üzlet pont azt a marketinget alkalmazza, hogy olcsóbban adja a biopamut termékeit, mint a nála kapható amúgy is megfizethető ruhaneműket. Őszintén mondom, hogy kellemes a viseletük, és teljességgel kielégítheti a hétköznapi viseletben járó akár fiatalokat (tényleg van egy-két klasz farmernaci még a 20-as korosztálynak is), de még az én korombéli nőket is. Sőt van pasiruha is. Egyenlőre azért nem ingeket, öltönyöket, kosztümöket árusítanak, tehát abban igazad van, hogy nem ezt a területet célozták meg ebben az üzletben, de maximálisan hordhatóak és külsejükről nem ítélhető meg, hogy nem hagyományos ruhaneműkről van szó.
süti beállítások módosítása